project afbeelding

ARCHITECTURE AS AN EXPIRIENCE

Vincent Holvoet ontwierp deze patiowoning in het centrum van Kortrijk, die dienst zal doen als architectuurstudio. 

De belangrijkste boodschap: architectuur moet je beleven om te kunnen waarderen

Vanaf de straat begeleiden een smalle oprit, een patio, een houten voordeur en een toegangssas de bezoeker tot in het hart van de woning/studio. De geleidelijke overgangen zorgen voor een dynamische beleving.

Niets staat op zich, alles staat in verbinding met elkaar, van het grote geheel tot in het kleinste detail, van de meest open ruimte naar het meest intieme.

Strakke lijnen definiëren de ruimtes, warme materialen brengen rust en sereniteit.

Het riant gebruikte hout, geïnspireerd op de vele eiken in de omgeving, bepaalt in grote mate de sfeer binnen. In combinatie met hout kregen leem en hydraulische kalk een prominente rol, vooral omwille van hun tactiele, thermo-fysische en akoestische kwaliteiten. Het meubilair - een combinatie van eigen ontwerpen en ontwerpen van Pierre Jeanneret -, de lichtarmaturen en de accessoires zijn volledig in harmonie met de architectuur.

 

Foto's : Cafeïne (Thomas De Bruyne)

vorig projectvolgend project